Đề kiểm tra tiếng anh lớp 6 học kỳ 1

Sở đề thi Tiếng Anh lớp 6 Học kì một năm 2022 có giải đáp (10 đề)

Haylamvày soạn cùng xem thêm thông tin Sở đề thi Tiếng Anh lớp 6 Học kì 1 năm 2022 bao gồm lời giải (10 đề) được tổng vừa lòng chọn lọc từ bỏ đề thi môn Tiếng Anh 6 của những ngôi trường bên trên cả nước sẽ giúp học sinh đầu tư ôn luyện từ đó đạt điểm cao trong các bài xích thi Tiếng Anh lớp 6.

Bạn đang xem: Đề kiểm tra tiếng anh lớp 6 học kỳ 1

*

Tải xuống

Phòng giáo dục và đào tạo và Đào chế tạo .....

Đề khảo sát điều tra chất lượng Học kì một năm 2022

Môn: Tiếng Anh 6

Thời gian làm bài: 60 phút

(Đề thi số 1)

I. Find the words which have a different sound in the underlined part

1. A. never B. often C. when D. tennis

2. A. eating B. reading C. teacher D. breakfast

3. A. Thursday B. thanks C. these D. birthday

4. A. writes B. makes C. takes D. drives

II. Choose the best answer.

1. That is ________ film I've sầu ever seen.

A. the interesdemo B. the interesting

C. the most interesting D. the most interested

2. I've sầu never read a_______ novel than this one.

A. longest B. longer C. most longest D. more longer

3. My friends always bởi their homework. They're...............

A. lazy B. curious C. hardworking D. talkative

4. " Would you like khổng lồ come khổng lồ my các buổi party next week?"-"..............."

A. No, thank you B. Yes, please C. I like to lớn bởi nothing D. Yes, I'd love sầu to

5. They are............... because they bởi vì morning exercises every day.

A. fine B. well C. healthy D. healthful

6. Hung often...............his xe đạp to visit his hometown.

A. drives B. flies C. rides D. goes

7. "What are you doing this afternoon?" –"I don't know, but I'd like lớn.....swimming."

A. go B. bởi C. play D. have

8. The cat is sleeping..................... of the chair.

A. on B. behind C. in front D. opposite

9. Look! The students................. their new uniforms.

A. wear B. wears C. wearing D. are wearing

III. Choose the best option(A, B, C, D) lớn fill in each blank.

Oak City is a great đô thị. There is so much to lớn vì. There (1)......... cinemas, parks and discos. It's got some great clothes and music shops, too.

Oak City is very modern & (2)............ There aren't any ugly buildings và there's some beautiful scenery around the (3).............

Is there any pollution in the Oak City ? There isn't much pollution because there (4)........ much traffic. Everyone travels by bikes và (5)............., so there aren't many accidents.

No one works, so everyone has got a lot of không tính tiền time. Are there any (6)............ people in oak City? No – so come và spover a little time here.

(1) A. am B. is C. are D. have

(2) A. beauty B. beautiful C. beautifully D. beautify

(3) A. country B. town C. village D. city

(4) A. is B. isn't C. are D. aren't

(5) A. walks B. walk C. walking D. lớn walk

(6) A. convenient B. unfriendly C. modern D. historic

IV. Give sầu the right khung of the verbs in brackets

1. Where's Tuan? He (do).............................................juvì chưng in Room 2A.

2. Mai (take).................................... a thử nghiệm next Monday.

3. Hoa usually (skip)......................ropes with her classmates at break time.

4. They (not go)....................to lớn school on Sundays.

V. Finish the second sentence in such a way that is similar khổng lồ the original one.

1. Lan's school bag is new.

⇒ Lan has...............................................................

2. Does Thu's school have sầu forty classrooms?

⇒ Are there...........................................................?

3. My house is behind the hotel.

⇒ The khách sạn.............................................................

4. Ho Chi Minch đô thị is more modern than Hoi An.

⇒ Hoi An.........................................................

5. Please tell me some things about your neighborhood,please?

⇒ Can you......................................................?

6. It is not good for you to lớn stay up too late.

⇒ You shouldn't..............................................

Hiển thị đáp án

ĐÁPhường ÁNI.

1B; 2D; 3C; 4D;

II.

1C; 2B; 3C; 4D; 5C; 6A; 7A; 8B;

III.

1C; 2B; 3D; 4A; 5A; 6B;

IV.

1. is doing; 2. is taking; 3. skip; 4. don’t go;

V.

1. Lan has a new school bag.

2. Are there forty classroom in Thu’s school?

3. The hotel is in front of my house.

4. Hoi An is not as modern as Ho Chi Minch thành phố.

5. Can you tell me some thing about your neighborhood, please?

6. You shouldn’t stay up too late.


Phòng giáo dục và đào tạo và Đào tạo ra .....

Đề điều tra khảo sát quality Học kì một năm 2022

Môn: Tiếng Anh 6

Thời gian có tác dụng bài: 60 phút

(Đề thi số 2)

I. Find the word which has a different sound in the underlined part.

1. A. teachers

B. desks

C. rubbers

D. rulers

2. A. pencil

B. help

C. lesson

D. new

3. A. lamp

B. play

C. stay

D. crazy

4. A. bookshelves

B. computers

C. relatives

D. presents

II. Choose the correct answer.

1. I always…………………………our grandparents good health and a long life.

A. hang B. decorate C. wish D. bring

2. There are many beautiful …………in our garden at Tet. They are really colourful.

A. trees B. flowers C. plants D. balloons

3. This river is …………………………. There is a lot of waste.

A. important B. interesting C. noisy D. polluted

4. ………………………. is the first person visiting your house at Tet.

A. first rooster B. lucky money C. rooster D. apricot blossom

5. I can't ............... my timetable.

A. finding B. finds C. find D. finded

6. We …………… wash our hands before the meals.

A. should B. won’t C. shouldn’t D. mustn’t

7. Where’s Tuan? He …………… juvì chưng with his friends.

A. is playing B. is doing C. play D. do

8. London is a big đô thị, but Tokyo is …………… than London.

A. the biggest B. biggest C. bigger D. big

9. What …………….. your favourite sport?

A. vì chưng B. does C. are D. is

10. He usually …………… in the morning.

A. is jogging B. jog C. jogs D. jogging

III. Rearrange given words to make sentences

1. places/ we/ throw/ at/ public/ shouldn’t/trash/./

…………………………………………………………………

2. to/ this/ a/ she/ pagoda/ will/go/ Sunday/./

…………………………………………………………………

3. team/ going/ are/ plant/ trees/ our/ some/to/./

…………………………………………………………………

4. is/ in/ this/ the/ book/ store/ best/ the/./

…………………………………………………………………

5. to/ students/ uniform/ must/ wear/ Vietnam/ in /school/./

…………………………………………………………………

IV. Choose the correct option A, B, C or D for each the gap to lớn complete the passage below.

Ha Long Bay is in Quang Ninc Province. It has many (1) ……….. và caves. The islands are named after things around us. (2) ……….. the cất cánh you can find Rooster and Han Islvà & even Man’s Head Isl&. You must (3) ………..a boat ride around the islands – it’s essential! Tuan Chau is (4) ……….. islvà in Ha Long Bay. There you can (5) ……….. great Vietnamese seafood. You can watch (6) ……….. dances. You can join exciting (7) ………... Ha Long Bay is Vietnam’s most beautiful (8) ………..wonder.

Xem thêm: Những Lợi Ích Của Tempeh Là Gì ? Tại Sao Tempeh Lại Cực Tốt Cho Sức Khoẻ

1. A. rocks B. islands C. island D. lakes

2. A. On B. At C. In D. Over

3. A. khổng lồ take B. taking C. take D. khổng lồ taking

4. A. the biggest B. big C. biggest D. bigger

5. A. lớn enjoy B. enjoy C. enjoying D. enjoyed

6. A. historic B. good C. traditional D. difficult

7. A. activity B. acts C. activities D. actions

8. A. natural B. nature C. local D. international

V. Give sầu the correct size of the verbs

1. Every day she (get) ………..up at 5.00, but today she (get )……………. up at 6.00

2. The children (walk) ………………………………to school now

3. Lan never (go) ………………………………camping in winter

4. ………………..David (travel )…………………….. lớn Viet phái nam by plane now?

Hiển thị đáp án

ĐÁP ÁNI.

1 - B; 2 - D; 3 - A; 4 - D;

II.

1 - C; 2 - B; 3 - D; 4 - A; 5 - C;

6 - A; 7 - B; 8 - C; 9 - D; 10 - C;

III.

1 - We shouldn't throw trash at public places

2 - She will go khổng lồ a pagodomain authority this Sunday.

3 - Our team are going khổng lồ plant some trees.

4 - This is the best book in the store.

5 - Students must wear unikhung lớn school in Vietnam giới.

IV.

1 - B; 2 - C; 3 - C; 4 - A;

5 - B; 6 - C; 7 - C; 8 - A;

V.

1 - gets - gets;

2 - are walking;

3 - goes; 4 - Is... travelling;


Phòng Giáo dục đào tạo với Đào tạo .....

Đề khảo sát quality Học kì một năm 2022

Môn: Tiếng Anh 6

Thời gian làm bài: 60 phút

(Đề thi số 3)

I. Circle the word whose underlined, bold part is pronounced differently from the others

1. A. bus B. drugstore C. museum D. lunch

2. A. engineer B. between C. teeth D. greeting

3. A. read B. teacher C.eat D. breakfast

4. A. town B. down C. window D. shower

II. Circle the best words or phrases khổng lồ complete the sentences

5 - Hi, _______ name is Phong. I’m a student.

A. my B. his C. her D. our

6 - ________ do you live? I live on Tran Phu street.

A. What B. Where C. Who D. How

7 - What is _____? It is a schoolbag.

A. these B. those C. they D. this

8 - Every morning, Ba ______ up at six o’cloông xã.

A. to lớn get B. get C. gets D. is getting

9 - When vì chưng you have English? I have it ________ Monday and Thursday.

A. at B. on C. for D. in

10 - What time ____ you get up? I get up at five o’cloông xã.

A. do B. does C. is D. are

11 - Are there any flowers to lớn the left of your house? _____________.

A. Yes, there are B. Yes, there is C. No, there isn’t D. Yes, they do

12 - I go khổng lồ the __________ to lớn sover the letter.

A. supermarket B. zoo C. post office D. bank

13 - Which sentence is correct?

A. Do your brother watches TV in the evening?

B. Is your brother watches TV in the evening?

C. Does your brother watches TV in the evening?

D. Does your brother watch TV in the evening?

14 - Which sentence is correct?

A. There is a flower garden khổng lồ the left of the house.

B. There is a flowers garden khổng lồ the left of the house.

C. There is a flower garden the left of the house.

D. There is a flower gardens to lớn the left of the house.

15 - “ It’s9:45 now.” means: ________________.

A. It’s nine past forty- five sầu. B. It’s a quarter to lớn ten

C. It’s forty- five sầu nine D. It’s a quarter khổng lồ nine.

16 - There/ big/ well/ front/ house/.

A. There is big well in front of the house.

B. There are big wells in front of the house.

C. There is a big well in front of the house.

D. There are big well in front of the house.

III. Choose the words that are NOT correct.

17 - Phuong lives(A) in a(B) apartment in (C) town (D).

18 - Ba brush (A) his(B) teeth(C) every (D)morning.

IV. Read the passage & bởi the tasks below:

Nga is twelve sầu years old. She is in grade six, class 6A1. She lives in a house with her mother, father and sister. Their house is next to lớn a bookstore. In the neighborhood, there is a hospital, a market và a stadium.

Nga's father is a doctor. He works in the hospital. Her mother works in the super market. Nga goes lớn school at six- thirty in the morning. She has classes from seven to lớn eleven thirty.

1. Decide whether these statements are True (T) or False (F)

__________ 19 - There are four people in Nga's family.

__________ 20 - Nga's father works in the factory.

__________ 21 - Her mother works in the supermarket.

__________ 22 - Classes start at seven & finish at twelve sầu.

2. Answer the questions

23 - How old is Nga ?

->................................................................................................................

24 - What does her father do?

->................................................................................................................

25 - Is their house next to lớn a hospital?

->................................................................................................................

26 - What time vì chưng her classes finish?

->................................................................................................................

V. Match the questions in column A with the answers in column B.

A

B

27. What is behind your house?

A. Yes, there is.

28. Do boys watch television?

B. L-A-N

29. Does Nam listen khổng lồ music?

C. There are twenty.

30. How many classes are there in your school?

D. No, they don't.

31. Is there a book on the table?

E. Yes, he does.

32. How vị you spell your name?

F. The river.

VI. Answer about you

33. How many students are there in your class?

->...............................................................................................................

34. How bởi vì you go to school?

->...............................................................................................................